RadEye AB100 -alfa-beeta-kontaminaatiomittari

RadEye AB100 on moderni ja helppokäyttöinen pintakontaminaatiomittari

RadEye AB100 pystyy erittelemään äärimmäisen tarkasti alfa- ja beetasäteilyn toisistaan. AB100:n käyttäjänä voit valita mittaustavan ja tarkkuuden tarpeidesi mukaan esiasennetusta listasta, joka sisältää esimerkiksi valinnat Bq, Bq/cm2 ja cps säteilyn optimaaliseen havaitsemiseen.

Mittari soveltuu käytettäväksi ydinvoimaloissa kontaminaatiomittauksissa sekä erityisesti sairaaloissa ja lääketieteen alalla Radium Ra-223 -dikloridihoitojen (Xofigo-hoidot) yhteydessä suoritettavissa kontaminaation tarkkailuissa isotooppilääketieteen ja sädehoidon sovellutuksissa. Potilaille suun kautta tai suonensisäisesti annettu lääkeaine säteilee yleensä vain paikallisesti ja lyhyen aikaa kohteena olevassa elimessä, jolloin AB100-mittarin nopea ja tarkka reagointi varmistaa totuudenmukaiset mittaustulokset.

Vain 900 g painavan RadEye AB100 -alfa-beeta-kontaminaatiomittarin käyttäminen on vaivatonta, myös suojakäsineiden kanssa. Vankan ja kompaktin rakenteensa sekä paksun kumisuojuksensa ansiosta se soveltuu käytettäväksi vaativimmissakin mittauspaikoissa. Mittarin muita ominaisuuksia ovat:

  • Dual Fosfor -ilmaisin, jonka kaksikerroksinen tuikeaine mahdollistaa täydellisen alfa- ja beeta-säteilyn erottelun
  • Pienet käyttökustannukset: mittari toimii n. 1000 tuntia kahden C-pariston voimalla – myös ladattavia NiMH-akkuja on mahdollista käyttää.
  • Selkeä valikko-näyttö ja monen kielen tuki, jotka tekevät mittarin käytön opettelusta helppoa
  • Suuri sisäinen tallennustila ja automaattinen datan tallennus
  • Kirkas taustavalaistu LCD-näyttö
  • Alfa, beeta ja alfa + beeta -tilat